När livet tar en annan väg...

När livet tar en annan väg och det vänds upp och ner... skriver om min resa att bekämpa mina hjärntumörer. Att hitta vardagsglädje när inget är som det skulle bli.

Mitt "nya" liv

Publicerad 2017-02-19 12:28:09 i #personligt,

Söndag och bloggdag i mitt "nya" liv. Det känns verkligen som jag har ett nytt liv....samma liv men med ett rikare innehåll som i sin tur beror på att jag inte tömmer mina krafter på arbetet. Jag var inte medveten om hur mycket energi det har tagit rent fysiskt att arbeta på förskola för mig. Det är givetvis en tuff arbetssituation för alla men min ribba ligger lägre och varje arbetsdag har varit som ett stort motionspass inser jag, tror också att när man mentalt arbetar med antennerna på hela dagen så suger det mer energi än vad man kan ana.
Det tar lång tid att återhämta sig för mig, vilket skapar en tillvaro när man sakta dalar eftersom man startar varje vecka mer och mer otankad tills det till slut tar stopp.
Det har tagit sitt år att återhämta mig fullt ut och förmodligen behövs inte mycket för att starta spiralen igen. Därför är det så viktigt att hela tiden se till att jag har luft och smultronställen att fylla depåerna med kontinuerligt och stunder att bara vara utan krav.
Den här veckan när jag förkylningen lagt sig har jag både bakat bullar en dag, städat en annan och gått promenader efter arbetet slut. För mig är detta helt overkligt att det kan vara så här........det är såååå länge sen jag upplevde mig så här.
Vi pratar om lycka...... .att vara i fas med sig själv, det är lycka för mig.
Att leverera en stor påse hembakade bullar till pappa kändes väldigt, väldigt bra, vet att han uppskattar det enormt.
I fredags kändes det extra trivsamt att slå sig ner med god mat och jag orkade vara pigg i kropp och knopp till halv tio, men sen kunde jag inte hålla ögonen öppna. Jag är fruktansvärt trött på kvällarna, men denna trötthet handlar mer om att jag gått upp tidigt och jag är återhämtad efter en natts sömn. 
Igår blev det flanering på stan, litet extra mysigt på lördagar tycker jag. Satt på Gyllenfiket med en Cappuccino och njöt av stunden. En stor ljuvlig bukett tulpaner i en mångfald av färger följde med hem och sprider vårkänsla i torpet.
 
Önskar er nu en fin vecka så ses vi nästa Söndag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Åsa

När livet tar en annan väg och det vänds upp och ner... skriver om min resa att bekämpa mina hjärntumörer. Att hitta vardagsglädje när inget är som det skulle bli.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela