När livet tar en annan väg...

När livet tar en annan väg och det vänds upp och ner... skriver om min resa att bekämpa mina hjärntumörer. Att hitta vardagsglädje när inget är som det skulle bli.

Från kyrkan till Leksandshockey

Publicerad 2016-03-29 12:16:00 i #personligt,

Nu har det gått en hel vecka sen jag skrev här....men idag är vi tillbaks i "vardagslivet" igen. Hela Påskhelgen har för mig inneburit mycket sång och gudstjänst i kyrkan, påskmat, härligt uteväder och Hockey, en salig blandning precis som livet i stort!
Det är en stark upplevelse att följa tråden från Skärtorsdagsmässan, när altare dukas av, ljusen släcks....Långfredagens mörka och stilla gudstjänst utan klockringning och orgel.....till Påskdagens festmässa, då altaret dukas upp, ljusen tänds och alla körer mynnar ut i glädjesång. Oavsett vilken livstro vi har så är det en stark symbolik av hur vårt liv ser ut....Livet rullar på, sen så kryper olust och tvivel närmre, det börjar kännas riktigt jobbigt och påfrestande i livet.. kaos.... kris........allt blir mörkt, tyst, ork och lust försvinner, vill bara vara......men så öppnar sig tunneln, ljuset bryter in glädjedroppar faller och den innerliga glädjen infinner sig, jag är inte så där ensam som det kändes......livet återvänder.... Mitt tomma strå börjar fyllas med nya smultron....Ibland i våra liv är det mörka kanske, små mindre bekymmer, ibland större som kräver större beslutstagande, det kan vara en svår livskris.....men vandringen från mörker tillbaks till ljuset är densamma om än den kan ta olika lång tid, men ljuset, smultronen finns där även om det är omöjligt att tro det i den mörkaste stunden.
Parallellt med detta så är Påsk för mig den helg då jag blommar ut i vårrus. Fyller mitt hem med ljuvliga tulpaner, påskliljor, pärlhyacinter
och Påskaftons middagsbord pryds med den allra finaste buketten Blåsippor, Tussilago och Snödroppar....
Förutom köttbullar, prinskorv, Jansson, ägg och den underbara egeninlagda sillen a la Ica Sturefors, så är en broccolligratäng med kassler och ost, min mammas gamla recept en viktig ingrediens på Påskbordet. Det kändes väldigt fint att ha Pappa, Christoffer och Ellinor som middagsgäster. Den här helgen har ju också bjudit på kanonväder och jag har tillbringat mycket tid ute i solskenet tillsammans med alla fåglarna, suttit på bryggan och njutit....
Vi har med spänning följt Leksands matcher mot Modo, supportrarnas engagemang är minst lika underhållande som matcherna. Varje hemmamatch inleds dessutom med Stiko-Per, skridskoåkandes, gitarrspelandes och sjungandes "Bröder" tillsammans med suppportrarna. Får också en glimt av David som med jämna mellanrum dyker upp i rutan! I morgon kväll väntar ännu en match......vill ni se en härlig klackstämning vilket lag ni än håller på så slå på kanal 12 eller C-more, det är värt att se bara deras hålligång!
Sen har jag under hela helgen fått en massa kort från skärgårdsfamiljen som myser ute på ön, vilket härligt liv de har mina små troll <3

Om

Min profilbild

Åsa

När livet tar en annan väg och det vänds upp och ner... skriver om min resa att bekämpa mina hjärntumörer. Att hitta vardagsglädje när inget är som det skulle bli.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela