VARDAGSSMULTRON

Här kommer jag att reflektera över fina smultron i vardagen, att förhålla sig till livet ur ett positivt perspektiv.

Mitt "nya" liv

Publicerad 2017-02-19 12:28:09 i #fibromyalgi, #personligt,

Söndag och bloggdag i mitt "nya" liv. Det känns verkligen som jag har ett nytt liv....samma liv men med ett rikare innehåll som i sin tur beror på att jag inte tömmer mina krafter på arbetet. Jag var inte medveten om hur mycket energi det har tagit rent fysiskt att arbeta på förskola för mig. Det är givetvis en tuff arbetssituation för alla men min ribba ligger lägre och varje arbetsdag har varit som ett stort motionspass inser jag, tror också att när man mentalt arbetar med antennerna på hela dagen så suger det mer energi än vad man kan ana.
Det tar lång tid att återhämta sig för mig, vilket skapar en tillvaro när man sakta dalar eftersom man startar varje vecka mer och mer otankad tills det till slut tar stopp.
Det har tagit sitt år att återhämta mig fullt ut och förmodligen behövs inte mycket för att starta spiralen igen. Därför är det så viktigt att hela tiden se till att jag har luft och smultronställen att fylla depåerna med kontinuerligt och stunder att bara vara utan krav.
Den här veckan när jag förkylningen lagt sig har jag både bakat bullar en dag, städat en annan och gått promenader efter arbetet slut. För mig är detta helt overkligt att det kan vara så här........det är såååå länge sen jag upplevde mig så här.
Vi pratar om lycka...... .att vara i fas med sig själv, det är lycka för mig.
Att leverera en stor påse hembakade bullar till pappa kändes väldigt, väldigt bra, vet att han uppskattar det enormt.
I fredags kändes det extra trivsamt att slå sig ner med god mat och jag orkade vara pigg i kropp och knopp till halv tio, men sen kunde jag inte hålla ögonen öppna. Jag är fruktansvärt trött på kvällarna, men denna trötthet handlar mer om att jag gått upp tidigt och jag är återhämtad efter en natts sömn. 
Igår blev det flanering på stan, litet extra mysigt på lördagar tycker jag. Satt på Gyllenfiket med en Cappuccino och njöt av stunden. En stor ljuvlig bukett tulpaner i en mångfald av färger följde med hem och sprider vårkänsla i torpet.
 
Önskar er nu en fin vecka så ses vi nästa Söndag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det går att äta semlor på lördagar....

Publicerad 2017-02-12 11:46:54 i #personligt,

Så är det Söndag förmiddag igen. En vecka har passerat och nog sjuttsingen blev jag förkyld, blev ju nyss frisk...behövde dock inte stanna hemma, men krafterna sinar snabbt och värken blir värre som alltid vid sjukdom. Då är det prioriteringsläge och hemmatiden är mycket vila.....
Lyckades ta mig fram till fredagen och med vetskap om att få sova ut fick vi till en mysig kväll. Blev så sugen på räkor, så det fick det bli, enkelt och gott!  Fyllde på med avocado, oliver, brieost, bröd och en liten god sås på röd rom, rödlök, örtkrydda  och creme fraiche. Vi fyllde glasen med vårt vita favoritvin och helgen kunde börja!
Lördagen innehöll mycket för att vara mig men krafterna återvände och det kändes så skönt. Starten är ju självklar med Melodikryss och en brunchfrukost. Lyckades få till krysset med litet googlehjälp, är ju en slags kunskap det med, att söka på rätt ledord. Jag skickade in det som alla andra lördagar, vinsten har dock inte kommit än, vi är ju några tusen som skickar in....
Fikadags hos min pappa. Han var så otroligt sugen på semla....han som aldrig brukar äta före fasteperioden och endast på tisdagar ville nu absolut att jag skulle köpa med mig det.
Är man nu Linköpingsbo så är det en särskild semla som gäller, nämligen Lasses Semla i Vidingsjö. Lasse själv sålde ju butiken Lasses Livs i Vidingsjö och....ja ni förstår...... semlan, hur skulle det gå med den.......
Men nu kan vi andas ut, Lasse har gett recept och goda råd till en liten Brödbodsfilial och igår köpte jag de första och.......underbart goda! Vi njöt, både pappa och jag, lär nog bli ett antal fram till påsk.
Hemma igen var jag "socialt stöd" till min man när han sågade och baxade hemma på torpet. Jag gör litet runt ikring som min fibrokropp fixar, men det är så skönt att vara ute och så orkar ju mannen mer om jag är där....Vi gick inte in förrän vid fem-tiden och helt underbart - Det var fortfarande ljust!!!!!
 
Det är hopp om en nalkande vår och jag har köpt en liten kruka med små pärlhyacinter till köksbordet, ack så ljuvliga!
 
 
 
 
 
 
 
 

Från sorg till glädje

Publicerad 2017-02-05 12:38:00 i #Gemenskap, #personligt,

Dagar kommer och dagar går, det märks här i bloggen att jag börjat arbeta och tiden att skriva blir mindre. Det har varit en vecka från sorg till genuin glädje. I måndags var det begravning för min vän som jag berättat om i tidigare inlägg. En dag fylld av starka känslor, många var talen och tårar blandades med skratt när vi mindes vår Annika.
Arbetet har sen rullat på i veckan, börjar hitta min roll i uppdraget, känner mig inte lika ny och barnen börjar se mig som ordinarie, känner att nya relationer börjar gro. Jag fortsätter arbeta utifrån det förhållningssätt jag tror på och jag kan säga att det är inte riktigt detsamma som denna arbetsplats har......men tänker att genom att vara som  den jag är, så kan det sås små frön även här....vilket skulle gynna barnen här......och de vuxna.....
 Igår gick dagen i sångens tecken, en eftermiddag med kören Senza Nome. Är det någonting som fyller depåerna i mitt liv så är det när jag tillbringar tid med sång och sångarvänner. Vi avslutade det hela med att äta på restaurang, ett litet mysigt ställe. Med samma personer som jag i måndags delade sorgen satt jag igår och delade en glägjefylld gemenskap.
Livet är allt från sorg till glädje i en salig blandning, men i denna gemenskap som jag är i kan jag känna trygghet och vara mig själv, livsresan får en en djupare innebörd och det blir en tydlighet i att mitt i sorgen finns ljuset och mitt i glädjen finns mörker - det är livet 
 
 

Om

Min profilbild

Åsa

Jag är en gift kvinna på 55 år med tre vuxna barn och två goa barnbarn. Lever med Fibromyalgi sedan många år tillbaks. Startade denna blogg för att dela med mig hur jag genom att hitta smultron i vardagen och förhålla mig till Fibron lever ett innehållsrikt liv. Att leva i Härvaro och fokusera på det jag kan fyller mitt strå av smultron

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela