VARDAGSSMULTRON

Här kommer jag att reflektera över fina smultron i vardagen, att förhålla sig till livet ur ett positivt perspektiv.

Gräsänkehelg

Publicerad 2017-08-27 18:36:22 i #personligt,

 
 
Gräsänkehelg, velade länge och väl om jag skulle vara hemma eller på Måltorp och det blev Måltorp, vilket jag är väldigt glad för! Känner mig så fri och lätt inombords här ute i paradiset
Sugen på kräftor...
 
......och i brist på sällskap fixade jag eget kräftmys på verandan. På radion gick finalen av p4extra av stapeln och jag fick till riktig feststämning i ensamheten. Dessutom vann min favorit från Leksand Stiko Per Larsson!!
 
Idag har jag läst ut en bok som jag umgåtts med länge, den var svår att komma in i men ju längre jag kom desto mer växte den. Den handlar om två unga människors liv under andra världskriget! Jag rekommenderar den varmt och dessutom viktig i vår tid såsom världen ser ut idag!
Att vara helt själv  ifrån civilisationen är inte helt enkelt, det är många tankar och funderingar som kommer. Att våga känna efter hur jag känner, tillåta vemodet komma fram, hantera ensamheten....jag väljer att göra detta och jag växer inom mig. Det är tryggt att veta vem jag är utanför ekorrhjulet. Allt det fina och positiva överväger och den andra biten är en del av livet.
 
Tillbaka hemma sitter jag ute till solen går ner bakom äppelträden 
 
 

Min plats på jorden.

Publicerad 2017-08-23 20:55:26 i #Härvaro, #personligt,

Var ute i Sommartorpet igår kväll en sväng efter arbetet. Solen värmde så gott när jag satt på trappen och fikade, hade lyxat till det med litet gott bröd från stans bästa konditori - Lanemo. Jag satt där länge och blickade ut över en grusgård som nog aldrig under mina drygt 50 år varit så rensad och välkrattad. Det är mina söner som lagt ner ett digert arbete i sommar och det har verkligen gett rsultat, hoppas min mamma Gulli ser den från sin himmel.
Tiden liksom stannar därute, det är som att gå in i en bubbla. Jag fylls alltid av ro och frid. Tystnaden talar.....
Ett torp byggt 1907 på en höjd vilket gör att vi har en vidunderlig utsikt över Ärlångens fina vatten från verandan. så när jag njutit av det välkrattade gruset lyfte jag blicken ut över sjön.
Jag blir lätt litet vemodig härute, det finns så mycket minnen från en tid som varit, människor som inte finns längre, saker och platser har en historia att berätta. Ofta sitter vi här ute och har verandahäng, minns det som varit och planerar framåt, framförallt njuter, morgon, middag, kväll. Här dricks morgonkaffet, här äter vi och här avslutas dagarna ibland med ett glas vin.
Här upplevde jag mina somrar som barn och nu är det våra barnbarn som njuter sommarlov här.
Denna sommar var det stora projektet en lådbil, vilken byggdes av en klurig Loke med litet hjälp av morbröder och morfar.
 
Lilla Julia gick på strövtåg i hembygden.....
 
Detta är min plats på jorden!
 

Det var en mening med detta....

Publicerad 2017-08-17 21:32:39 i #Gemenskap,

Skolstart idag,  så och för mig, för så känns det. Jag börjar första klass, tillsammans med  ett 30-tal barn och min två nya kollegor och så här kul på jobbet är det längesen jag hade.
Jag känner mig mer och mer hemma på skolan och det är som att det var menat att jag skulle börja här!
Skolan har mycket egna traditioner under läsåret har jag insett, det är något jag gillar ex gemensamma utesamlingar från förskoleklass till sexan vid olika tillfällen med härlig sång och musik, barnen sjunger med inlevelse, glatt och fartfyllt, det är ett härligt engagemang från både barn och vuxna, tom en egen sång skapad av en av lärarna - Ljungsbrosången
Det är just sånt här som gör att det blir en "Vi-anda" och vardagens arbete blir mer lustfyllt!l
Nu ser jag fram emot hösten med glädje och nyfikenhet!
Här är en bild från min sol och badtur denna ljuvliga sensommardag efter arbetet slut.
 
 

Om

Min profilbild

Åsa

Jag är en gift kvinna på 55 år med tre vuxna barn och två goa barnbarn. Lever med Fibromyalgi sedan många år tillbaks. Startade denna blogg för att dela med mig hur jag genom att hitta smultron i vardagen och förhålla mig till Fibron lever ett innehållsrikt liv. Att leva i Härvaro och fokusera på det jag kan fyller mitt strå av smultron

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela