VARDAGSSMULTRON

Här kommer jag att reflektera över fina smultron i vardagen, att förhålla sig till livet ur ett positivt perspektiv.

Dagens smultron!

Publicerad 2016-10-26 10:44:09 i #fibromyalgi, #natur, #personligt,

Vilken härlig känsla att vakna till en dag då regnet inte strilar! Det har varit precis snudd på frost här och solen tränger igenom bitvis när jag hämtar tidningen.
Så mycket vädret påverkar oss, kanske för att vi har våra årstider.....Varje årstid har ju sin charm, men jag kan inte påstå att jag gillar dem alla. Visst finns det dager på hösten och vintern som är fina och trivsamma precis som den unerbara våren och sommaren har sina trista och otrevliga dagar. När man lever med denna Fibro så blir vädret ännu mer betydande för välbefinnandet....för egentligen så kan alla, iallafall de flesta dagar vara sköna att vara ute, det är bara just det där att man har möjligheten att gå ut vid rätt tillfälle när kroppen är i fas...
....och fibrokroppar har inga scheman precis ;)
Blåst och kyla tar också energi på samma sätt som kraftansträngning....så att streta framåt i blåst, skrapa frost på bilrutan och pulsa i snö, ja ni förstår varför jag känner som jag gör. Och bara tanken på en råkall novemberdag gör att min hjärna spelar mig ett spratt och värken tilltar. Så det här att mentalt jobba med positivt fokus är extra viktig denna årstid. Se små smultron mitt i allt det kalla, mörka och bistra....
 Och vet ni, utanför fönstret har jag en stor rönn och fåglarna har ett dignande bord av bär! Det är en fröjd att sitta vid datorn och se denna måltid, ett av dagens smultron!
 
 
 

En alldeles särskild dag......

Publicerad 2016-10-25 11:52:53 i #fibromyalgi, #personligt,

En dag bland alla andra , men för mig är det en alldeles särskild dag för idag ska jag arbeta 50% för första gången och jag känner mig så glad. När min resa började för ett år sen, då jag fick trappa ner tills jag blev helt hemma i början på februari trodde jag på fullt allvar att jag aldrig mer skulle kunna arbeta i mitt yrke alls....men efter en lång vila och ett ständigt sökande efter smultron i vardagen och diverse kroppsliga insatser så är jag tillbaks!!!
Att arbeta med de små får jag släppa och det pågår ett letande efter tjänster inom skol/fritidstjänster dock inte 100%, där får jag inse att det går inte, men en liten förhoppning att jag skall klara 75% i alla fall. Så efter Söndagens fina Jazzmässa som blev helt fantastisk!!!
 -tog jag en semesterdag, åkte till de goa skärgårdstrollen och njöt som bara den. Fortsatte till nästa goding, Christoffer, den yngste sonen som precis tillsammans med sin Ellinor flyttat in i en tvåa. Där blev jag bjuden på hans hemlagade Lasagne, han kan verkligen laga mat den mannen! Så nu förstår ni att jag är laddad med positiv energi för att åka till jobbet idag! 
 
Du som hittar in i bloggen nu, gå gärna bakåt och läs om min Smultronresa som pågått långt längre än det sista året!
 

Allas lika värde i en värld där det goda möter det onda....

Publicerad 2016-10-23 12:47:22 i #vårtlikavärde,

Söndagsmorgon, Mångfaldsmässa på radion.
 
Funderar kring detta med negativa och positiva krafter, hur olika dessa två hittar sin drivkraft.....Hur ondskan får kraft av motgången i motsats till hur det goda tappar fart och ork och blir i värsta fall tystnar.....Hur fort det går att förstöra, rasera och förinta en tanke, ett förtroende...Hur lång tid det tar att bygga upp ett förtroende och få tillit.
Båda krafterna hämtar ofta styrka tillsammans med andra, men det sker på olika vis. I det onda och mörka hämtas kraft och styrka i gemenskapen i en grupp med liknande åsikter, men leder ofta till att utnyttja andras tillit  för att nå egen makt och bekräftelse.........
I det goda och ljusa hämtas styrka i gemenskapen för att få bekräftelse på att fler tror som jag och det vi tror på kan utveckla och sprida mer av det goda. Här gläds man med sin medmänniska och vill andra gott.
Mönstret ser jag i förskolan, skolan, i bland arbetskamrater, grannar, med andra ord överallt. Finns det hos oss olika sätt att möta världen på redan från ditt första år? Självklart, och jag tror ingen människa föds ond utan det handlar så mycket om hur de vuxna som omger barnet förhåller sig. Föräldrar, personal i föskola/skola, ledare i fritidsaktiviteter etc. 
Kan jag påverka detta?......klart jag kan....Genom att förhålla mig till min medmänniska, som kan vara allt från mitt eget barn, barnets kompis, barnet på förskolan/skolan, grannen, arbetskamraten, killen/tjejen i kassan, den gamla kvinnan/mannen på bussen osv........utifrån att alla har lika värde oavsett ålder, kön, etnicitet, sexuell läggning, funktionshinder mm  Så enkelt men så svårt, det kräver av mig själv.....Men godhet föder godhet precis som ondska föder ondska och med en enkel uträkning kan vi då inse att om vi börjar direkt som föräldrar, på förskolan, i lekparken osv sår vi många goda frö och skapar goda förutsättningar att ljus övervinner mörker.
 
Utplånar inte allt men en god väg att utöka och vidga godhet och medmänsklighet.
Rasism, kränkningar och andra onda handlingar finns omkring oss, men vi måste orka och stå emot och bana vägen för framtiden, våra barn, vara uthålliga och envisa och dela med oss så gott vi kan. Vi kan inte göra allt, men vi kan göra!
Dessa rosor som envist blommar i höstrusket och som härstammar från min farfars mor i Norra VI är för mig en symbol för dagens text.
 
 
....och Mångfaldsmässan var helt underbar, rekommenderar er att lyssna i efterhand!
Önskar alla en fortsatt fin söndag, själv ska jag tillbringa den sjungandes!
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Åsa

Jag är en gift kvinna på 55 år med tre vuxna barn och två goa barnbarn. Lever med Fibromyalgi sedan många år tillbaks. Startade denna blogg för att dela med mig hur jag genom att hitta smultron i vardagen och förhålla mig till Fibron lever ett innehållsrikt liv. Att leva i Härvaro och fokusera på det jag kan fyller mitt strå av smultron

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela