VARDAGSSMULTRON

Här kommer jag att reflektera över fina smultron i vardagen, att förhålla sig till livet ur ett positivt perspektiv.

Det här med försäkringskassan....

Publicerad 2016-11-06 13:54:00 i #fibromyalgi, #personligt,

Hur hittar man smultron en sån här dag.....ja definitivt inte ute för min del utan idag gäller det att elda i spisen, ta på de goa ullstrumporna och hålla sig inne, många muggar varmt kaffe blir det!
 
Det är mycket som snurrar i mitt huvud just nu, det här med försäkringskassan att de ska  förstå min Fibro är en klurig nöt att knäcka...kanske inte jag som ska knäcka den, men det känns som att jag måste hitta ett sätt att förhålla mig på för att nå fram, litet märkligt....Det där att man måste vara frisk för att vara sjuk, det ligger en hel del sanning i det. Det går åt väldigt mycket energi att inte få läkarintyg godkända ex, tycker att jag ständigt förklarar och tydliggör och ställer frågor enbart för att förstå INTE kritisera....men det är en mycket stelbent instans och att varatsocialt kompetent borde vara ett krav. De möter ju hela tiden människor som inte mår bra, det är ju liksom därför vi har Försäkringskassan...Visst de ska vara objektiva och inte dras med känslomässigt, men det betyder inte att de  kan ha ett bra förhållningssätt. Det är ju helt absurt men inför varje samtal förbereder jag mig genom att tänka, hur skulle jag bemött denna person om det vore en förälder som jag måste nå och upprätta en hållbar relation med....för vare sig jag vill eller ej så är jag väldigt beroende av hur min relation till handläggaren på FK är.
 
Nä nu släpper jag detta ämne och riktar in mig på att ta en liten sväng till min pappa. Prata om ditt och datt med denna underbara människa, dessutom kommer en av sönerna dit och då lär det bli en hel del ventilprat mellan morfar och barnbarn, han intresserar sig så i deras liv och är så nyfiken fortfarande vid 88 års ålder.
 
Önskar er en fin söndag!
 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-11-06 15:32:05

Kram Jaana

Svar: Kram tillbaks till dig <3
Åsa

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Åsa

Jag är en gift kvinna på 55 år med tre vuxna barn och två goa barnbarn. Lever med Fibromyalgi sedan många år tillbaks. Startade denna blogg för att dela med mig hur jag genom att hitta smultron i vardagen och förhålla mig till Fibron lever ett innehållsrikt liv. Att leva i Härvaro och fokusera på det jag kan fyller mitt strå av smultron

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela