VARDAGSSMULTRON

Här kommer jag att reflektera över fina smultron i vardagen, att förhålla sig till livet ur ett positivt perspektiv.

Jag Twittrar.....

Publicerad 2016-01-31 11:52:19 i Allmänt, personligt,

Söndag förmiddag, men för mig är det långmorgon. Har börjat få denna morgon som en riktig favoritmorgon, ägnar den åt livet i en salig blandning, min simultankapacitet är enorm och jag är samtidigt aldrig så rofylld som i denna stund. Nybryggt kaffe, rostat bröd, hallonmarmelad, ost och apelsinjuice. Facebook och Twitter, Kyrkans tidning och Lördagskrysset, Tv och radio, dock inte samtidigt, någon måtta får det vara.
Jag har nyligen klivit in i Twittervärlden och ja den är litet.....annorlunda mot den värld som jag lever i, men jag blir som alltid nyfiken och intresserad, vem är människan bakom tweeten (ett nytt ord som jag lärt mig, på Twitter gör man en Tweet eller Retweet......).
Det är liksom andra världar där inne i Twitterrummet, man kliver in och lämnar på något sätt den vanliga världen.... det finns otroligt modiga människor som vågar skriva och stå för saker offentligt och det finns de som man undrar över hur de mår...många är dom som kastar ut känslor och åsikter i stundens hetta...här förekommer helt vardagliga reflektioner över privata vardagshändelser, riksintressanta händelser sprids som en löpeld med olika infallsvinklingar, man inser snabbt att här kan man "prata" med både kända och icke kända människor på gott och ont.... med ett begränsat antal bokstäver gäller det att sammanfatta sig kort och ändå få fram det man vill, lärorikt i sig men det blir också mycket oklarheter, vad menar hen egentligen.....
Själv har jag twittrat med bl.a Morgan Alling, Göran Hägglund, Mattias Linderholm - P4 Östergötland mfl och blivit tillfrågad att delta i Klassisk morgon i P2 !?!? - jag skrev att vi spelar klassiskt på morgonen på förskolan för att ge barnen en lugn start på dagen, jag mailade en beskrivning men avstod deltagande....litet feg.... Som sagt att twittra är......annorlunda, jag tycker det är roligt och jag får en inblick i hur olika vi människor ser på det som händer i vår värld.....och jag kan genom att "retweeta" lyfta fram det så att fler kan ta del av det.Just nu fokuseras det kring händelsrna på SergelsTorg som skett i helgen. Jag har hittat ännu ett sätt att stimulera min hjärna när kroppen måste vila och jag inte vill läsa eller se på Tv. Vad andra tycker om fenomenet bryr jag mig inte om, jag gillar det!
Förövrigt kommer dagen innehålla födelsedagsfirning, Skärgårdstrollens pappa fyller år och bjuder på tårta så idag blir jag tankad med gos och mys <3 och ikväll är det ännu ett avsnitt av "Tungt vatten" - en norsk serie baserad på verkliga händelser under andra världskriget, den är riktigt bra och ännu ett sätt att ta del av det som hände.... Önskar er en fin dag i Härvarons tecken och att ni hittar ett och annat smultron!
-

Ett gott skratt förlänger arbetslivet

Publicerad 2016-01-28 22:44:00 i #förskola, Fibrmyalgi,

Hej på er alla läsare! Är så otroligt glad över att jag är berikad med glada kollegor som jag skrattar tillsammans med varje dag! Att få tillbringa arbetsdagen med människor som kan se sig själva och situationer med humor gör tuffa bitar lättare. Viktigt att poängtera är att vi aldrig skrattar åt någon eller på någon annans bekostnad! Jag kämpar mig upp på morgonen, kämpar för att komma igång, kämpar för att ta mig till jobbet.....väl på plats med en värkande rygg, höfter, nacke, armmuskler som försvunnit?!?, så med varma leenden, skratt, glädje så står jag ut ännu en dag med min fibrokropp på arbetet. Om inte skratt och glädje funnits.där så hade jag säkerligen inte haft kraft att genomföra en arbetsdag.....och eftersom vi vuxna har en positiv inställning ochsprider glädje, sår vi glädje i den barngrupp vi har och barnen blir.......gladare och det blir roligare och helt enkelt enklare att arbeta, ett gott skratt förlänger arbetslivet!

Värme på olika sätt........min tanke kring Förintelsens överlevare...

Publicerad 2016-01-24 12:42:57 i #Gemenskap, #Härvaro, #värme,

God Söndagsförmiddag! Äntligen har kylan släppt :) Ja jag vet, många vill inte att plusgraderna ska ta vid men JAG mår så mycket bättre med ett väder litet ovanför nollan, däremot kvarstår den envisa tröttheten.....
Har ju haft en långhelg med resan till Stockholm och David och borde känna mig piggare än vad jag gör....men att ha roligt och lång bilåkning tar också sin energi, men att få de där dagarna med skärgårdstrollet och David är värt priset. Man kommer så nära när inte mamma och pappa är i närheten. En 5-åring tänker väldigt mycket .....och lever i en härlig Härvaro! Paket ska öppnas nu! Pannkakstårtan ska ätas nu!...den är ju klar.....när man försöker prata om lilla skärgårdstrollet hemma, Ronjahunden, Busfabriksbesöket....några ord och snabbt tillbaka till legobygget som pågår NU! Det är ju det här vi gör!
Att också vara med sitt vuxna barn som.....det är inte så länge sen det var Du som ville ut och spela bandy, sortera hockeybilder, se på Brum......nu är du lång och ståtlig, har så mycket fina värderingar. Vi pratar om vår gemensamma granne på landet, bygdens äldste har gått bort 95 år gammal. Han som alltid har funnits där i vårt gemensamma paradis, krattat sin grusgård varje fredag ända till i somras......vi delar våra tankar, han steker pannkakor, bygger lego, spelar bandy inne (fick han bara göra när han var sjuk som liten) och tar med Skärgårdstrollet in i TV-spelens värld. Vi ser Aristocats tillsammans allihopa och David kan replikerna, Trollungens mamma såg den ständigt som liten så David såg den också som lillebror han är....och på morfars mage trivs alla, som Trollets morbror Christoffer uttryckte det; Är nog dags att någon tar över....... (själv låg han och myste bredvid sin far så sent som dagen före Julafton ;) Det blev i allafall två fina Pannkakstårtor en "Blixtentårta" och en "Leksandstårta"
Som motvikt...... Det står mycket i media nu om förintelsen. Jag har läst många överlevarberättelser nu i helgen och det de berättar vrider om knivar inuti mig.....Hur kan människor utföra dessa fruktansvärda handlingar gång på gång....Och hur kan handlingarna förnekas gång på gång...... Vad är det som gör att jag läser berättelserna, jag vet vad som skett, förnekar inte, vet att jag mår så illa av att läsa.......Jo det är att gång på gång läsa om hur överlevnadsdrift och mänsklig värme överlever ondskan, hur fruktansvärt ditt liv än är och har varit så kan du gå vidare, det går att hitta smultron i livet......och jag är så tacksam över att jag har det liv jag har.

Om

Min profilbild

Åsa

Jag är en gift kvinna på 55 år med tre vuxna barn och två goa barnbarn. Lever med Fibromyalgi sedan många år tillbaks. Startade denna blogg för att dela med mig hur jag genom att hitta smultron i vardagen och förhålla mig till Fibron lever ett innehållsrikt liv. Att leva i Härvaro och fokusera på det jag kan fyller mitt strå av smultron

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela