VARDAGSSMULTRON

Här kommer jag att reflektera över fina smultron i vardagen, att förhålla sig till livet ur ett positivt perspektiv.

Vardagslunkens lov

Publicerad 2016-04-15 11:32:19 i #personligt,

Nu är vi i mitten på April och jag har varit 100% sjukskriven i 21/2 månad = två semestrar.....dock i en annan årstid med kyligare klimat....men jag råder över min dag och kan vila när jag vill, prioritera utifrån mig själv och nu vet jag att mina dagar kommer se ut så ända till slutet av Augusti och jag slipper att ständigt känna efter, kan jag börja jobba....nu kopplar jag bort det helt en period.
Det har verkligen varit en resa och jag börjar mer och mer hitta en vardagslunk i min hemmavaro, en lunk som inte är "hemmafruliv" utan en lunk med lagom dos stimulans, vila/rörelse och lustfylldhet. Nu har den desutom utökats med ett sjukgympapass varje dag och det hoppas jag verkligen ska ge resultat, det är det ända jag ska göra. Förövrigt njuter jag och tar tillvara att jag kan möta våren och ljuset till 100%.
Det har blivit nästan en mani att fota naturens rikedom om än bara för att njuta litet extra några dagar till genom att se bilderna efteråt och riktigt kul när jag i Instagram länkat vidare och hittar mina bilder i en lokaltidning en vecka senare. 
Jag plockar små buketter och tar in våren och i år har jag för första gången i mitt 55-åriga liv tagit egna sticklingar Mårbackapelargon, fått rötter och planterat små nya plantor. 
En stor bonus med min hemmatillvaro är att jag har mycket tid att vara tillsammans med min pappa. Att flera gånger i veckan fika och prata tillsammans gör både honom och mig glad! Jag har också hjälpt honom med IT-tekniken, han sa, "Förut var det jag som kunde tekniken och kunde hjälpa...men nu med allt det här nya"  Tror dock att det är han som påverkat mig att vara litet IT-tokig....Han har ju en Ipad för att hålla sig uppdaterad kontinurligt. Tala om mobiler som tittas i oavbrutet, men ni skulle se min pappa när det plingar till från Corren och Aftobladet....han har ju dator, men en Ipad behövdes också, så 87 år han är. Perfekt att ha när man vill slå på saker till alla korsord, sa han.....
HEJA PAPPA!!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Åsa

Jag är en gift kvinna på 55 år med tre vuxna barn och två goa barnbarn. Lever med Fibromyalgi sedan många år tillbaks. Startade denna blogg för att dela med mig hur jag genom att hitta smultron i vardagen och förhålla mig till Fibron lever ett innehållsrikt liv. Att leva i Härvaro och fokusera på det jag kan fyller mitt strå av smultron

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela